Frigiliana

MALETUR TIL FRIGILIANA I ANDALUSIA, SPANIA 17-24.OKTOBER

I Málaga-provinsen finner du Frigiliana, en liten landsby med ca 3000 mennesker. Den lille landsbyen ligger 300 meter over havet og består av smale, bratte og svingete gater, passasjer og smug, og små hus som på en måte ser ut som de er stablet på hverandre.

Typiske lokale retter består av supper og stuinger laget av ferske lokale grønnsaker,og retter som gjør bruk av lokale olivenoljer, moscatel druer, miel de caña (honning som er laget av lokalt dyrket sukkerrør).Byen er også kjent for sin spesielle geitost.

Gammelt håndtverk har overlevd i Frigiliana, og vakre gjenstander laget av esparto gress, bivoks, glass, leire, tre og ull er lett tilgjengelig i de mange små butikkene i det gamle kvartalet.

Frigiliana er kåret til Spaniakystens vakreste landsby flere år på rad, og i gåavstand fra byen bor deltagerne under maleuken i et nydelig hus  med god plass og fine forhold for maling.  

 Det blir satt opp faste tider for undervisning, men det er mulig å male så mye en vil utenom det. I l løpet av uken maler vi flere flotte maleri i forskjellige teknikker,  men det er avsatt tid til både sightseeing , shopping, soling og eventuellt bading også.

En av dagene er vi på sightseeing, og her er det flere forslag som vil bli presentert for deltagerne når alle samles. Vi blir enige om hvilket vi velger .

Du blir hentet  på flyplassen på ankomstdagen og så blir du kjørt til stedet du skal bo. Kommer deltagerne til forskjellige tider, må en regne med litt venting på flyplassen slik at alle blir hentet samlet.Ønsker du å ta taxi koster det ca 100 euro .

Alle deltagerne samles til felles middag på kvelden på ankomstdagen slik at vi blir litt kjent med hverandre før vi starter å male morgenen etter.

Prisen på en uke er kr. 14.800.- inkl overnatting i delt rom,frokost og lunsj, undervisning og noe maleutstyr. Reise må ordnes og betales av hver enkelt. Ønsker du enkeltrom kommer et tillegg på kr 1800.- Dette må bestilles ved påmelding da det er kun to enkeltrom.

Om du ønsker å delta, sender du inn kontaktskjemaet øverst på siden og så får du videre info fra meg. Husk å skriv "Frigiliana" på meldingen  

Eller du kan ta kontakt på ellenhegg57@gmail.com

 

Kursleder og arrangør: Ellen Hegg

 

ALLE forholdsregler i henhold til Covid blir holdt

Etter en lang maledag er det godt å slappe av i solnedgangen

Her bor du under maleuken

Det er mulighet for å male i både sol og skygge, alt etter hva du ønsker

Maleriene tørker raskt i solen

Her er det forberedelser til et nytt maleri

Naturen rundt Frigiliana er som skapt for gåturer om du liker det

Fjellturer kan også legges tilrette for deg som liker å gå i fjellet.

I Frigiliana er det mange små koselige restauranter med nydelig mat

Og Paella er jo et must når en er i Spania

I Frigiliana kan en få kjøpt mye fint håndtverk

Det er et eventyr å vandre rundt i Frigiliana

En av de små og spesielle gatene i Frigiliana

Solnedgangene er fantastiske, og du har full panorama fra huset du skal bo i

Her er et parti fra inne i huset med kjøkken i bakgrunnen

Rommene er enkle med separate senger

Her samles vi om vi har lyst til å se tv eller være litt sosiale

Inne i huset er det god plass

Her på kjøkkenet kan du ordne din egen mat om du blir sulten utenom fastsatte måltid

Været kan være litt variert i oktober, men vanligvis er det god temperatur så her kan du nyte litt sol på ettermiddagene

Se for deg staffeliet ditt her i denne vakre hagen

Rundt omkring på eiendommen er det mulig å finne sin egen private sone. Enten du har lyst til å slappe av eller lese en bok.

Vanligvis stenger bassengene i oktober, men dette bassenget er oppvarmet, så ta med bikini.Herlig med f.eks et morgenbad før frokost til en nydelig utsikt